Succesvolle door-2-door campagnes

Jaarlijks vinden er vele door-2-door campagnes plaats. Deze campagnes worden door fondsenwervers opgezet en resulteert in het bepalen van looproutes van wijken die traditioneel een hogere bereidheid tot doneren hebben. Het persoonlijke contact zorgt vaak voor een piek in aanwas van donateurs. Het blijkt echter ook een vrij duur kanaal, vergeleken met alle andere wervingskanalen, waarbij de uitstroom van aanmeldingen vaak ook hoog is. 

Klik hier voor een korte demo.

Hoe kunt u uw D2D-campagne zo succesvol mogelijk maken?

1.) Laat uw huidige donateursbestand analyseren en scoor wijken niet alleen uit op inkomen of op traditioneel goed scorende wijken, maar neem ook andere variabelen mee. Denk hierbij aan donatiebereidheid voor een specifiek type doel (kinderen, vrouwen, dieren, ziekten), maar ook het profiel van uw eigen donateursdatabase.

2.) Zet een door-2-door test op waarmee u niet alleen aan de deur nieuwe donateurs werft, maar stel enkele korte vragen en/of toestemming voor het verzenden van een e-mail. Zo blijft de nieuwe donateur direct op de hoogte hoe zijn donatie wordt benut.

3.) Zowel de inzet van vrijwilligers alsmede een gespecialiseerd bureau zijn gebaat bij meer informatie over de wijken en ideale looproutes. Zorg dat ze optimaal gefaciliteerd worden door (realtime) informatie over de wijk toe te voegen aan de looproute. En deze via de nieuwe media (bijv. tablet of smartphone) beschikbaar te maken.

De oplossing

4orange en Esri Nederland hebben de krachten gebundeld. Dit resulteert in de volgende totaaloplossing:

  • 4orange analyseert uw donateursbestand en scoort kansrijke wijken voor u uit
  • Deze uitscoring resulteert in kansrijke wijken/ buurten op een duidelijke kaart via het Esri platform
  • U bepaalt zelf welke wijken u wilt gaan benaderen (landelijk/ regionaal) en met behulp van de geavanceerde technologie worden ideale looproutes bepaald. Deze zijn te exporteren naar PDF bestanden en handig te verspreiden aan vrijwilligers of het gespecialiseerde bureau dat u inzet, ofwel direct beschikbaar gemaakt via smartphone en/of tablet
  • De optie om direct een online survey mee te leveren op de tablet zorgt voor een maximaal haalbare ROI voor D2D campagnes!

Meer weten of graag een demo op locatie?

  • Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak.