Big data

big data1Data wordt steeds belangrijker. Soms bewust, soms onbewust komt op vele plekken data beschikbaar door o.a. social media, het gebruik van mobiele apparaten, maar ook door het gebruik van bijvoorbeeld domestic home systemen zoals de digitale temperatuur regelaar in huis. De hoeveelheid beschikbare data groeit hard en wordt steeds belangrijker bij het nemen van (bedrijfs)beslissingen.

Als onderneming is het van belang om alle databronnen binnen het bedrijf zo goed mogelijk te kanaliseren en te combineren. Met name de combinatie van de vele datastromen bieden een schat aan informatie. Van belang is te weten hoe je de data kunt transformeren naar informatie en hoe deze informatie gebruikt kan worden in de aansturing van de onderneming.

Dit is precies waar 4orange in gespecialiseerd is. De vertaling van (big) data naar bruikbare informatie.

Al meer dan 20 jaar hebben wij ervaring met enorme databestanden (miljoenen transacties per seconde).  Wij maken de vertaling om op basis van analyses en/of voorspellingen  de juiste onderbouwde bedrijfsbeslissingen te kunnen nemen.  Wij combineren alle beschikbare interne data met eventueel extern verkrijgbare informatie om bijvoorbeeld:

–          Onderbouwde bedrijfsbeslissingen te kunnen nemen
–          De werkelijke klantwaarde te bepalen
–          Inzicht te krijgen in de verschillende klantgroepen
–          Inzicht te krijgen in de effectiviteit van marketingacties
–          Proposities per klantgroep af te stemmen
–          Churn te reduceren
–          Risico’s te voorspellen
–          Geautomatiseerde klantdialoog te laten plaatsvinden
–          Efficiency en effectiviteit te realiseren.

big data2Hierbij hebben wij ons gespecialiseerd in de breedte van het vakgebied marketing, waarmee de beschikbare (klant)kennis  gebruikt kan worden om efficiënt te werken en de basis vormt voor strategische, tactische en operationele beslissingen.

Wilt u meer weten over de  mogelijkheden die de vertaling van big data naar informatie voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact op met Marielle van der Zwan via marielle.vanderzwan@4orange.nl of 020-7504453

 

Confidental Infomation